×
×

Gratis offertes voor het plaatsen van een gietvloer

Wil je graag een gietvloer laten plaatsen? Aarzel niet om een beroep te doen op een ervaren vakman. Een betonvloer leggen is immers specialistenwerk.

Via onderstaand formulier vraag je meteen meerdere offertes aan bij verschillende specialisten actief in jouw regio. Vergelijk hun offertes, en betaal zo steeds de beste prijs.

Alle offertes die je ontvangt zijn bovendien gratis en volledig vrijblijvend. Je hebt dus niets te verliezen.

Meteen ter zake?

Vergelijk gratis meerdere offertes

gevlinderde-betonvloer.nl

Vergelijk gratis meerdere offertes

Een gevlinderde betonvloer binnen aanleggen? Waarop moet je letten?

Qua vloerbedekking heb je tegenwoordig heel veel keuze. Maar als er één type vloer is die je tegenwoordig heel vaak ziet opduiken in nieuwbouwwoningen en renovatieprojecten, dan is het wel de gevlinderde betonvloer. En dat is niet zo verwonderlijk, want een vloer in gevlinderd beton zit er heel stijlvol en strak uit. Bovendien biedt het heel wat voordelen op vlak van onderhoud.

Laten we eens kijken welke mogelijkheden je hebt met een gevlinderde betonvloer binnenshuis. Wat zijn de voordelen en nadelen? En welke alternatieven zijn er?

In dit artikel:

Voordelen en nadelen van vlinderbeton in huis

De gevlinderde betonvloer heeft z'n stijgende populariteit te danken aan de vele voordelen. Wat zijn die voordelen? En wat zijn de voornaamste nadelen? Een overzicht!

Voordelen van een gevlinderde betonvloer

gevlinderde betonvloer binnen © Shutterstock - Een gevlinderde betonvloer zorgt binnenshuis voor een cleane en minimalistische look

+ Veel mensen kiezen tegenwoordig voor een polybeton vloer omwille van de strakke en moderne looks. Een gevlinderde betonvloer in huis geeft je interieur een industriële look.

+ Zelfs met een op het eerste zicht saaie betonvloer heb je toch heel wat designmogelijkheden. Zo kan je groeven in je betonvloer slijpen, zodat je betonvloer lijkt op een tegelvloer. Bovendien kan je ook kiezen voor betonvloeren in verschillende kleuren.

+ Beton is natuurlijk een heel stevig en duurzaam materiaal. Gevlinderde betonvloeren hebben steeds een lange levensduur, en slijten nauwelijks af.

+ Gevlinderde betonvloeren zijn ook heel onderhoudsvriendelijk. Vuil en stof hecht zich maar moeilijk op het betonnen oppervlak, waardoor het makkelijk te reinigen is.

+ Omdat betonvloeren weinig vuil aantrekken en makkelijk te reinigen zijn, zijn ze ook heel hygiënisch.

+ Betonvloeren kunnen makkelijk worden gegoten in een bepaalde oppervlakte. Dat maakt dat de plaatsing van zo'n betonvloer heel snel kan verlopen. De plaatsingskosten zijn daarom vaak voordeliger dan bv. bij tegelvloeren, waar veel arbeidsuren in kruipen.

+ Betonvloeren hebben een regulerend effect op het binnenklimaat. Zo kunnen ze makkelijk de warmte vasthouden in de winter, en ook voor koelte zorgen in de zomer.

+ Polybeton heeft ook als voordeel dat het makkelijk voor buitentoepassingen gekozen kan worden. Zo wordt wel eens gekozen voor polybeton voor het aanleggen van een terras of een oprit. In vele gevallen wordt er zelfs voor gekozen om de betonvloer binnenshuis te laten doorlopen tot op het terras, waardoor je één groot geheel krijgt. Het terras wordt dan als het ware naar binnen getrokken.

Nadelen van een gevlinderde betonvloer

Het gieten van een betonvloer gaat heel snel, maar moet uiteraard wel correct verlopen. Je hebt bij betonvloeren geen ruimte om fouten te maken. Indien je het slecht aanpakt, dan kan je betonvloer met scheuren te maken krijgen. Ook plaats je de betonvloer best bij correcte temperaturen, om bolvorming te vermijden. Werk dus steeds samen met een professionele vakman.

Bij gevlinderde betonvloeren moet je steeds opletten met zuren. Sommige zuren kunnen namelijk vlekken achterlaten op je betonvloeren. Deze zullen er na verloop van tijd wel uitslijten. Maar toch is het nog altijd veiliger om deze vlekken te vermijden. Let dus zeker ook op met het gebruik van zure schoonmaakmiddelen. Speel op veilig, en gebruik steeds milde reinigingsproducten.


Benieuwd hoeveel je kan besparen door prijzen te vergelijken?

Een gietvloer laten leggen? Vraag prijzen op!

Geen zin om zelf een specialist te zoeken? Wij doen het voor jou!

Gun jezelf een moderne en onderhoudsvriendelijke gietvloer!

Benieuwd naar het tarief van een professionele vakman?

Vergelijk prijzen van gietvloer specialisten in je regio

Vraag gratis offertes aan en vergelijk prijzen

Vergelijk offertes, en ontdek hoeveel je kan besparen!

Met een gietvloer kies je voor een moderne en onderhoudsvriendelijke vloer. Benieuwd hoeveel het kost om je vloer te laten leggen? Vraag hier gratis offertes aan, en vergelijk!

Vergelijk tot 4 offertes
100% Gratis
Geen aankoopverplichting
Bespaar tot honderden euro's
betonvloer specialisten

aanvraag starten


gevlinderde betonvloer © Shutterstock - Een betonvloer uit polybeton in een moderne keuken

Gevlinderde betonvloer binnen: afwerkingsmogelijkheden

Bij het overlopen van de voordelen gaven we al aan dat je met gevlinderde betonvloeren best wel wat afwerkingsmogelijkheden hebt. Dit zijn je mogelijkheden.

egale en gladde betonvloer © Shutterstock - De meest standaard afwerking is de gladde en egale betonvloer

Gladde en egale polybeton

Een eerste mogelijkheid is uiteraard om je vloer een gevlinderde afwerkingslaag te geven, maar om hem daarnaast gewoon glad en egaal te laten, zonder verdere afwerking. Je krijgt dan een naadloze betonvloer, die makkelijk te onderhouden is.

Vaak wordt deze optie gekozen omdat dit het meest minimalistisch is. Met dit type afwerking kies je ook echt voor de industriële look.

betonvloer met tegellook © Shutterstock - In deze betonvloer werden voegen aangebracht, waardoor het lijkt alsof er grote tegels liggen

Tegellook

In een tweede mogelijkheid kan je ook groeven slijpen in je betonvloer. Je bekomt dan een betonvloer met de looks van betonnen tegels.

Het voordeel hiervan is dat je zelf kan bepalen hoe groot je tegels juist moeten zijn. Zo kan je de grootte van je tegels perfect afstemmen op de oppervlakte van de ruimte. Op die manier blijf je aan de zijkanten niet met halve tegels zitten.

De grootte van de tegels zal ook een invloed uitoefenen op de uitstraling van de betonvloer. Wil je een eerder moderne en elegante uitstraling bekomen, dan kies je best voor tegels met grotere afmetingen.

Voegen laten slijpen in je betonvloer heeft naast esthetische voordelen ook nog functionele voordelen. Zo zullen de voegen scheurvorming mee helpen voorkomen.

gekleurde betonvloer © Shutterstock - In dit interieur kreeg de betonvloer een stijlvolle witte kleur

Gekleurde betonvloeren

Wie beton zegt, die zegt grijs. Maar wie denkt dat betonvloeren enkel in het grijs beschikbaar zijn, die heeft het mis. Door kleurpigmenten toe te voegen aan het beton, kan je tegenwoordig voor betonvloeren in een hele waaier aan kleuren kiezen.

Op die manier combineer je de functionele voordelen van een stevige betonvloer met de esthetische uitstraling van het gekleurde beton.

Gevlinderde betonvloer combineren met vloerverwarming

Bij het kiezen van een vloerbedekking voor je interieur rijst altijd de vraag of deze vloerbedekking gecombineerd kan worden met vloerverwarming. Dat is ook bij gevlinderde betonvloeren het geval. Kan een gevlinderde betonvloer gecombineerd worden met vloerverwarming?

Wel, het is zeker mogelijk om een systeem van vloerverwarming te plaatsen onder je betonvloer. Maar het is wel aan te raden om rekening te houden met een aantal aandachtspunten.

Als gevolg van temperatuurschommelingen kan een betonvloer immers gaan 'werken'. Dat betekent dat de betonvloer kan gaan uitzetten of inkrimpen al naargelang de temperatuurverandering. Je moet de betonvloer dan ook de nodige ruimte geven om te kunnen uitzetten. Zoniet kan de betonvloer scheuren of bol komen te staan.

Voorzie dus zeker de nodige uitzetvoegen in je betonvloer, zodat je vloer de nodige ruimte heeft om uit te zetten. Waar de uitzetvoegen juist moeten komen, dat kan de installateur van de vloerverwarming best overleggen met de plaatser van de betonvloer.

Indien je kiest voor vloerverwarming, dan ga je ook best voor een stevige betonvloer met een minimale opbouwhoogte van 10cm. In sommige gevallen kan de opbouwhoogte van de betonvloer, zeker in combinatie met vloerverwarming, zelfs oplopen tot 18cm.

Nadat de betonvloer werd geplaatst, laat je hem best nog een 3 à 4-tal weken drogen vooraleer je de vloerverwarming voor het eerst opzet. Start vervolgens met een lage watertemperatuur van zo'n 25° Celsius, om nadien elke dag een graad te verhogen. Op die manier laat je je betonvloer stapsgewijs wennen aan de warme temperaturen van de vloerverwarming.

Alternatieven voor een gevlinderde betonvloer

Een gevlinderde betonvloer is slechts één mogelijkheid om een betonvloer te leggen in huis. Wat zijn de alternatieven?

printbeton © Shutterstock - Het is mogelijk om de betonvloer een bepaalde print te geven

Printbeton

Ook printbeton is een betonvloer die tegenwoordig heel vaak gekozen wordt. Daar waar je bij een gevlinderde betonvloer een gladde, glanzende en egale afwerking hebt, kies je met printbeton voor een betonvloer met een imitatielook van natuursteen, klinkers, kasseien of zelfs hout.

Het grote voordeel van printbeton is dat het een stevige, maar tegelijk ook goedkope vloer is. Zo is printbeton goedkoper dan een vloer in het materiaal dat het wil imiteren. Bovendien is ook printbeton te plaatsen in verschillende kleuren. Zo kan je bv. je vloer een warme houtkleur geven.

Een vloer in printbeton wordt min of meer op dezelfde manier geplaatst als een gevlinderde betonvloer. Zo wordt het beton in een bekisting gegoten, en laat men deze vervolgens drogen. Eens volledig opgedroogd, legt men een mal op de betonvloer met de print die men wenst te bekomen. De betonvloer zal de print van de mal vervolgens overnemen.

cementgebonden gietvloer © Shutterstock - Een cementgebonden gietvloer verschilt qua uiterlijk nauwelijks van een massieve betonvloer

Gietvloeren met betonlook

Een ander alternatief voor een gevlinderde betonvloer is de cementgebonden gietvloer met betonlook. Het grote verschil met een betonvloer is dat een cementgebonden gietvloer slechts enkele millimeters dik is. Dit type vloer is dus heel interessant wanneer je slechts een beperkte opbouwhoogte hebt. Dit in combinatie met hun stevige karakter maakt dat ze steeds populairder worden bij zowel nieuwbouw- als renovatieprojecten.

Buitentoepassingen met gevlinderd beton

Eerder in dit artikel kwam al aan bod dat gevlinderde betonvloeren ook heel geschikt zijn voor buitentoepassingen. Zo worden ze vaak gekozen als ondergrond voor terrassen en opritten.

polybeton terras © Shutterstock - Een terras in gevlinderd beton is strak, modern en onderhoudsvriendelijk

Terras

Als ondergrond voor terrassen biedt vlinderbeton heel wat interessante voordelen. Zo heeft de naadloze afwerking ook hier een hele elegante en strakke uitstraling. De afwezigheid van voegen maakt een terras in polybeton heel onderhoudsvriendelijk.

Wel moet je hier natuurlijk rekening houden met grotere temperatuurschommelingen. Als gevolg van wisselende temperaturen kan het terras gaan werken. Je moet dus steeds een vorstrand voorzien aan de buitenzijdes van het terras, om scheurvorming te voorkomen.

Lees meer over het plaatsen van een terras in gevlinderd beton.

polybeton oprit © Shutterstock - Ook voor opritten biedt het sterke polybeton heel wat interessante voordelen

Oprit

Net zoals terrassen zijn ook opritten een heel populaire buitentoepassing voor polybeton. Hier is vooral de stevigheid van het beton een groot voordeel. De oprit in gevlinderd beton kan makkelijk zware gewichten aan, wat natuurlijk heel interessant is in het geval van opritten.

Lees meer over het plaatsen van een oprit in gevlinderd beton.

Wat is de prijs voor een gevlinderde betonvloer?

Wat is nu juist de prijs voor het leggen van een gevlinderde betonvloer in huis? Wel, veel zal natuurlijk afhangen van de oppervlakte. Hoe groter de oppervlakte, hoe hoger de totale kostprijs. Wel is het zo dat de prijs per m² lager ligt naarmate je een grotere oppervlakte behandelt. Dat komt omdat je makkelijk en snel grote oppervlakten kan leggen omwille van het specifieke plaatsingsproces (het gieten van het beton).

Verder speelt ook de bereikbaarheid van de vloer een rol. Zijn er vele hoeken en kanten in de oppervlakte, dan zal dit de prijs per m² beïnvloeden.

Omwille van deze factoren kan de prijs per m² soms sterk variëren. Reken voor een gevlinderde betonvloer op een prijs tussen de 50 en de 130 euro per m².

Ter vergelijking, voor een vloer in printbeton betaal je een prijs tussen de 70 en d 100 euro per m². Voor een cementgebonden gietvloer schommelt de prijs tussen de 75 en de 120 euro per m².

Gratis offertes voor het plaatsen van een gietvloer

Wil je je interieur naar een hoger niveau tillen met een stijlvolle gietvloer? Vul dan onderstaand formulier in, en je ontvangt snel gratis offertes van meerdere vloerspecialisten in jouw regio. Vergelijk de prijzen die je van heb ontvangt, en bespaar zo al snel honderden euro's.

Geen goede offerte ontvangen? Niet erg, elke offerte is gratis en zonder enige verplichting.


betonvloer specialisten
Vergelijk tot 4 offertes
100% Gratis
Geen aankoopverplichting
Bespaar tot 35%

Prijs van betonvloeren: het complete overzicht
Polybeton terras plaatsen: hoe ga je te werk?
Gratis offertes voor betonvloeren